• Мрежова фотоволтаична соларна система 5kW с включен монтаж за Дома и Бизнеса

    Мрежова фотоволтаична соларна система 5kW с включен монтаж за Дома и Бизнеса

    8 150 лв.

    Мрежова фотоволтаична соларна система 5 kW МОНОФАЗНА или ТРИФАЗНА с включен монтаж


     Комплектът включва

    Mонокристален Фотоволтаичен панел 

    Tiger Neo N-тип JKM575N-72HL4-BDV

    10 броя
    Мрежов инвертор SOLAX X1-5kW

    Power Sensor Smart

    Wifi модул

    Конектори, Соларен кабел, Табло със защити

    Алуминиева конструкция по наклона на покривa

    Заземителна инсталация

    Монтаж и пускане в експоатация


     1 брой

    Комплект

     

     

     
     
     

    Описание на фотоволтаичната система

    Mрежова соларна система с мощност 5kW е подходяща за приложение на места, където има връзка с електроразпределителната мрежа, а системата се използва, за да покрие част от енергийните нужди на обекта, използвайки енергията на слънцето през светлата част на деня.

    Системата може да бъде МОНОФАЗНА или ТРИФАЗНА!

    Монофазна - 8150 лв с ДДС

    Трифазна - 10000 лв. с ДДС

    Основната разликата между една хибридна и една мрежова соларна система е в това, че когато общата мощност на работещите консуматори надхвърли мощността на системата, хибридната система се изключва и изцяло ЗАМЕСТВА мощността от панелите/батерията с енергия от мрежата; за разлика от нея, в тези случаи, мрежовата система продължава да работи и ДОПЪЛВА необходимата мощност с енергия от мрежата.

    Инсталираната мощност на фотоволтаичните панели, заложени в системата, е 5750Wp. Мощността на инвертора е 5 000W. Нашият опит сочи, че в много малък процент от времето в едно домакинство има необходимост от използване на консуматори с обща мощност от 5 000W в един и същ момент. При нужда, панелите могат да бъдат надградени до достигане на максималната DC мощност на инвертора от 7 500 W. Системата позволява надграждане на включените 9 панела до достигане на mаксимална мощност от 7 500Wp.

    Инверторът, трифазният електромер и WLAN устройството са от соларната гама на Solax и работят прекрасно в синхрон заедно. Свързвайки електромерa към инвертора, можете да настроите колко точно енергия да връща той обратно в мрежата, по кое време и дали изобщо да връща такава. Можете в реално време, през приложението на Solax Cloud да следите движението на енергията в домакинството и производството.

    При тази система, можете спокойно да задоволите голяма част от месечните нужди от електроенергия на една фамилна къща или малък бизнес, особено в летните месеци. Както е упоменато и по-горе, системата няма ограничение спрямо това колко голям консуматор ще включите, защото каквото не достига, ще се допълни от външната мрежа. Системата има обща производителност от около 31 420 W в хубав летен ден и около 12 000 W в СЛЪНЧЕВ зимен ден.

    Приблизителното годишното производство на тази система е 6 305 kWh със значителни вариации между летни и зимни месеци, както следва:

    м. януари 328,8 kWh м. юли 685,9 kWh
    м. февруари 326,3 kWh м. август 690,2 kWh
    м. март 486,1 kWh м. септември 564,1 kWh
    м. април 554,8 kWh м. октомври 456,6 kWh
    м. май 605,8 kWh м. ноември 383,4 kWh
    м. юни 618,6 kWh м. декември 326,8 kWh
    • 15 години за запазване на мощността до 91.2%
    • 25 години за запазване на мощността до 84.8%

    ВНИМАНИЕ !!! - Производството на слънчева енергия е силно зависимо от орентацията и наклона на модулите  , за постигане на оптимални разултати. Не се гарантират мощности при засенчване или неправилна орентация на моддулите !!! Налагането на допълнително изграждане на конструкции се заплаща допълнително и не е включено в обявените цени! Препоръчваме предварителна консултация с Нас на тел: 0879120026 и email: atlanticnet@abv.bg

    12г. гаранция на модулите , материалите и 25г. гаранция за производителност известни от производителя !

    5г. стандартна гаранция на инвертора  + 5г. гаранция на частите след регистрация в Solax cloud.

    Работим в цялата страна !

   • ПОДОБНИ ПРОДУКТИ